Skip to main content

Omgeving

Check de Facebook pagina en website van De Panne voor leuke activiteiten tijdens je verblijf. Ook in de krantenmand vind je ook steeds heel wat brochures terug.

Naar het strand

Een uitstapje naar het strand mag niet ontbreken! Hou je van de architectuur in de Dumontwijk en de rustige en charmante steegjes? Dan kunnen we een mooie weg naar het strand aanraden. Wanneer je villa Canon verlaat ga je onmiddellijk naar links op de Zeekruisdoornweg en het eerste volgende steegje, de Konijnenweg sla je rechtsaf. Die weg volg je tot op het strand. Je passeert meerdere villa’s en cottages ontworpen door André Dumont.

Zaterdagmarkt

Elke zaterdag van 08.00 tot 13.00 strijkt de gezelligste markt neer in het centrum van De Panne! Deze grote zaterdagmarkt serveert bezoekers een uitgebreid aanbod: etenswaren, kledij, accessoires en huishoudartikelen.

Plopsland en Plopsaqua

Op 5 minuten wandelen kan je de tram naar Plopsaland nemen. Je neemt dezelfde weg als hierboven beschreven naar het strand.

Wandelen

In de krantenmand vind je enkele wandelroutes terug. Veel wandelingen starten vanaf het bezoekerscentrum Duinpanne. Je kan er ook alle wandelkaarten bekomen.

Onze favoriet: Het Westhoekreservaat is zeker de moeite om te bezoeken. Het is het oudste natuurreservaat aan onze kust, waar je je in de Sahara waant. Neem alvast voldoende proviand mee, want er zijn geen winkels of horeca onderweg . Goede stapschoenen zijn ook een must. In een lus van 7,3km wandel je langs het reservaat tot aan de Franse grens om via het strand terug te keren. Wie weet kom je wel een zeehond tegen.

Knooppunt 17-16-2-1-4-3-59-2

Fietsen

In de buurt zijn er meerdere en mooie fietsroutes. Op de link vind je alle routes terug in de buurt.

Fietsen huren:

Met de boot

Vanuit Veurne kan je een boot huren zonder vaarbewijs. Voor een tocht van 2,4 of 8 uur kan je naar Adinkerke of Lo-Reninge varen.

Boats and bites, Kaaiplaats 1+, 8630 Veurne, +32 492 85 49 59